Stěhování nábytku vlastními silami je vždy výhodnější, pokud máte dostatek fyzických sil a psychické odolnosti. To jsou dvě základní podmínky k tomu, abyste celou akci zvládli bez úhony. K tomuto kroku se uchylují převážně mladší ročníky, neschází jim elán, rychleji se regenerují po fyzické námaze, nemají tolik zdravotních potíží vyvolaných stresem, jako je spánkový deficit, nedostatek serotoninu atd.
siluety postav nesoucích krabici
Vlastní vůz nebo vypůjčený? Základní otázka, kterou si musíte položit vždy. Pokud máte k dispozici vlastní vozidlo s dostatečně velkým zavazadlovým prostorem, případně s tažným zařízením, a máte-li k dispozici přívěsný vozík, vyplatí se jej využít pouze na jednu jízdu. Pokud se musíte na trase „otočit“ minimálně dvakrát, vychází zpravidla levněji vypůjčená dodávka z půjčovny dodávky Brno . Musíte totiž do výpočtu ujetých kilometrů a půjčovného zahrnout také amortizaci vašeho vozidla, která se vypočítává podle tabulkových hodnot (na jeden kilometr je to zhruba 3,7 Kč), zatímco amortizace dodávky je již zahrnuta v ceně půjčovného.
otevřená papírová krabice

Výhody zapůjčeného vozu

Neplatíte dálniční známku – ne každý si dálniční známky pořizuje na celý rok, a pokud byste ji kvůli stěhování museli zakoupit, při zapůjčení vozu tuto záležitost nemusíte řešit.
Limit ujetých kilometrů – délkou trasy limitováni nejste a pouze si k půjčovnému hradíte spotřebovanou naftu. Omezeni nejste ani trasou, můžete se vydat, kamkoli vás napadne.
Výhodná cena za kratší časový úsek – jestliže zvládnete odvoz všech věcí během čtyř hodin, můžete využít výrazné slevy na půjčovném, v mnoha případech se dá stěhovací procedura stihnout v průběhu této doby.
Pojištění je v ceně – v dnešní době hustého provozu a vypjatých situací na silnici je pojištění nutností.
O váš vůz je postaráno – V průběhu stěhování můžete ponechat vaše soukromé vozidlo zaparkované ve střežených a uzavřených prostorách parkoviště půjčovny. Po skončení celé akce si jej jednoduše vyzvednete a máte jistotu, že nebude ani odcizeno, ani poškozeno.